[whohit]Main[/whohit]

From Brussels With Love | Blog

Jan/11

16

Έξοδος στο αδιέξοδο

Το καραβάνι του ξεριζωμού δεν έχει τελειωμό! Κάποιοι μιλούν για οργανωμένο σχέδιο διωγμού, άλλοι για δεκαετίες περιθωριοποίησης και διακρίσεων. Γεγονός είναι, ότι πολλοί χριστιανοί στη Μέση Ανατολή παίρνουν και πάλι το δρόμο της εξόδου. Δεν νοιώθουν πιά ασφαλείς  στον τόπο τους, στο μέρος που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν. Ιστορικές χριστιανικές κοινότητες της περιοχής αποδεκατίζονται ενελέητα, τα τελευταία χρόνια, θύματα της μισαλλοδοξίας και του θρησκευτικού φανατισμού της πλειοψηφίας.

Στα συντάγματα των περισσοτέρων κρατών της περιοχής υπάρχουν σαφείς διακηρύξεις για την προστασία των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως είναι αυτό της θρησκευτικής ελευθερίας. Στην πράξη όμως, αυτές συρρικνώνονται και καταντούν νεκρό γράμμα, γιατί  παράλληλα ισχύουν συνταγματικά και μάλιστα κατισχύουν οι διατάξεις, που αναγάγουν το Κοράνι σε κύρια πηγή του όλου δικαίου, στις χώρες αυτές.

Η διεθνής κοινότητα ανησυχεί σφόδρα με την εξέλιξη αυτή και ψάχνει τρόπους να βοηθήσει. Καταδικάζει τις εγκληματικές ενέργειες, μα δεν εισακούεται! Απαιτεί την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων, μα δεν μπορεί να την επιβάλλει!

Επίθεση σε κοπτική εκκλησία στην Αλεξάνδρεια την νύχτα της 1 Ιανουαρίου 2011 (φωτό http://news.aol.co.uk/)

O πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και νυν υπεύθυνος της ομάδας εργασίας, «Μέση Ανατολή», Hans-Gert Pöttering, κάλεσε όλους τους πολιτικούς να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας και να καταδικάσουν το κακό που έπληξε, την νύχτα της Πρωτοχρονιάς, στην Αλεξάνδρεια μιά από τις αρχαιότερες χριστιανικές κοινότητες της Αιγύπτου, τους Κόπτες. Την συντριβή του για την αποτρόπαια πράξη  έκανε γνωστή με γραπτή δήλωσή του και ο πρόεδρος της Διάσκεψης Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (CEC), Μητροπολίτης Εμμανουήλ της Γαλλίας, στις Βρυξέλλες.

Καλές βέβαια οι διαμαρτυρίες και ευπρόσδεκτα τα αισθήματα συμπαράστασης, αλλά  αρκούν; Αρκούν να σταματήσουν το ματωμένο ποτάμι του μίσους και της θρησκευτικής αδιαλλαξίας στην περιοχή; Αρκούν να κόψουν το δρόμο της εξόδου στους κατατρεγμένους; Αρκούν να δώσουν το αίσθημα ασφάλειας στον τόπο τους, σ΄αυτούς της γης τους πονεμένους;

Όχι δεν αρκούν, όσο ο καθένας υποστηρίζει και υπερασπίζεται μόνο τους δικούς του! Όσο στο όνομα ενός Θεού που ο καθένας τον «πολιτογραφεί» δικό του, και με αποκλειστικότητα, οπλίζονται χέρια που σπέρνουν τον θάνατο και την φρίκη το κακό δεν θα έχει τελειωμό. Τις προάλλες στη Βαγδάτη χθες στην Αλεξάνδρεια, αύριο αλλού. Ο φανταμενταλισμός δεν έχει σύνορα, μα σε κάθε χτύπημά του, όπου αυτό συμβαίνει και από όποια πλευρά και να έρχεται, ένα ζωτικό κομμάτι από την ανθρωπότητα θα χάνεται για πάντα!

No tags

2 comments

  • Ρούλη · 16/01/2011 at 16:30

    Άλτα μου, πολύ σημαντικό το θέμα σου και περιμένεις από μας απόψεις και σχόλια. Θα επαναλάβω το πολύ γνωστό σε όλους μας ότι οι άνθρωποι που ανήκον στην Εκκλησία Του πρέπει να υψώσουν τα κεφάλια τους και να δουν… Μπορούν όμως, όταν περί άλλων τυρβάζουν;

    Reply

  • Erastos Filos · 16/01/2011 at 19:13

    Τα σάπια οικογενειοκρατικά συστήματα στη Μέση Ανατολή και γενικά στον ισλαμικό κόσμο (δες π.χ. Τυνησία) φαίνεται πως βρίσκουν τις χριαστιανικές μειονότητες στις χώρες τους για να παίξουν τον ρόλο του αποδοπομπιαίου τράγου για τις φανατισμένες μάζες για να μη στραφούν εναντίον τους. Αυτή την τακτική χρησιμοποιούσε και ο Χίτλερ με τους Εβραίους.

    Reply

Leave a Reply

<<

>>